Öppna bankkonto för nytt företag

Det är ganska sjukt egentligen, jag är ju i nystart av ett nytt företag inom takläggning. Trodde saker och ting skulle gå skapligt fort då bolagsverket säger nyregistrering av ett nytt bolag tar 5-8 dagar. Men jag hade missat att man börjar med att öppna ett bankkonto, detta konto sätts aktiekapital in på som man sen skickar ett utdrag av tillsammans med bolagsansökan till bolagsverket. Att öppna ett nytt bankkonto för ett nytt företag tar tid, längre tid än väntat. Det tar 8 veckor i handläggningstid, herregud. Jaja inget att göra bara vänta snällt. Hade jag vari mer påläst inom detta hade lagerbolag varit det alternativet som går snabbt. Det kostar också pengar att inte komma igång med företaget som planerat på årets första vecka. Så ett tips till er som är i farten och ska starta eget, kolla upp vad saker tar i tid, gör int som jag och tro att det bara är att tuta och köra.

10 steg för att starta företag

här kan du läsa om de tio stegen för att komma igång med eget företag : https://vismaspcs.se/ditt-foretagande/starta-foretag/starta-eget-checklista#7%20Steg%20Innan%20Du%20startar%20Eget . Dock lite märkligt olika guider säger olika ordning på sakerna. Hur ska du starta ett AB utan inbetalt aktiekapital? Vart och vilket konto ska du sätta in aktiekapitalet på om du inte redan har ett företagskonto ? Jag tycker stegen i guiden är huller om buller. Jag tex som är kunnig inom web, för mig har steg 1 blivit hemsida och SEO. I väntan på bolagsverk och bank tänker inte jag sitta still utan arbetar med det som går att arbeta. Jag som kommer jobba mot konsumenter , för mig gäller det att synas, SEO idag är tidskrävande och tycker man ska börja tänka på det i god tid.

1 svar på ”Öppna bankkonto för nytt företag”

Lämna en kommentar